Wat zegt de Chef?

15 jaar constante kwaliteit

Visrestaurant Zeezout – gevestigd in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam – bestaat 16 jaar. Patron Cuisinier Patrick ’t Hart is na zijn start bij Restaurant De Engel van Herman den Blijker en de fameuze prestatie om daar binnen 4 jaar een Michelin ster te behalen doorgegroeid binnen de toenmalige De Engel Groep om Restaurant Zeezout op te zetten (8 juli 1998). Later is hij als ‘Patron’ doorgegaan met dit restaurant. Hij verstaat de kunst om op een heel zorgvuldige en eerlijke manier om te gaan met ingrediënten en te koken met een eigen stijl om daar de cliëntèle mee in de watten te leggen voor een nette prijs..

Niet alleen wat er op het bord komt, ook wat er rond het bord afspeelt is belangrijk. De focus leggen op een constante kwaliteit en aandacht voor de gasten. Elk gerecht op de kaart belooft iets bijzonders. Gedoken coquilles verser dan vers. Of in zoutkorst gegaarde Dorade. Zo lekker en zo eenvoudig, dat het niet moeilijk is om thuis na te maken. Laat u verrassen met een Bouillabaisse of een op de graat bereide mooie stuk vis.
Patrick stond al met 12 jaar en 1.49 meter groot op een krat in de keuken om aardappelen te schillen en te snijden. Het is zijn lust en zijn leven. En nu 30 jaar later heeft hij er nog steeds zin in. Het is elke dag opnieuw een uitdaging om met het hele team de aandacht te richten op die dag en die gast, want die zorgt voor de continuïteit van het restaurant. In de 16 jaar dat Zeezout nu bezig is heeft het zijn vruchten afgeworpen.